Aktiviteter som varit

 

Utflykten med målet att se tallbit och korsnäbbar.

Den 6 nov 2021. Det var blott ett par plusgrader men med sol från helblå himmel. En riktigt fin höstdag i markerna, Vi hade siktat in oss på fyra målarter för dagen. Sex medlemmar tog chansen att hänga på och vi for först till Suraborgen vid Östersjön. Rönnarna dignade av bär och snart hittade vi två tallbitar. Två fotografer var redan där innan oss. Det blev fina obsar av två ungfåglar på nära håll och därmed en bra start. Ute på Östersjön rastade 12 storskarvar som emellanåt kivades högljutt om den bästa sittplatsen.
Nästa stopp blev Västsura hästhage där vi letade efter bändelkorsnäbb utan framgång. Nu började det också blåsa från NO vilket försvårade letandet..
 
 
 
Kroksund
Kroksund och kaffepaus blev nästa. Granarna dignade av kottar så det såg spännande ut. Här hörde vi kornäbbar flyga över vid flera tillfällen och av allt att döma var det bara mindre korsnäbbar, likaså en lockande tallbit.
Ett meståg med flera svartmesar och bl.a. två talltitor kom på nära håll. Det verkar vara många svartmesar i skogarna i höst förmodligen är en rika kottsättningen hos granen en orsak. Annars var det överraskande tyst där uppe.
Kort stopp även vid Läkärret, även där flög en korsnäbbsflock lockande över.
Utflykten avslutades vid Djupen och fågelmatningen. Klockan var mitt på dagen så det var ganska lugnt. Ett par havsörnar satt och vilade sig i en grantopp - fin bild!